Золото під тиском: перспективи підвищення ставок від ФРС та ЄЦБ подовжують давити на метал

середа, 07 червня 2023

Аналітики припускають, що ЄЦБ має намір підвищувати процентні ставки у найближчій перспективі. Що стосується ФРС, то тут більшість аналітиків чекають без змін. Вихід даних по індексу ISM для сектора послуг виявився нижчим за очікування і підтвердив тим самим думку з приводу низької ймовірності підвищення ставки ФРС. І все ж про 100% виключення такої можливості говорити рано. Так, показники індикатора CME FedWatch Tool визначають можливість підвищення ставки на засіданні 13-14 червня на рівні 18.2%. При цьому варто зазначити, що трейдери закладають підвищення ставок американським регулятором на найближчому засіданні в червні в котирування, тому ціни на золото продовжують знижуватися.

З технічної точки зору золото на цей час торгується нижче 20-50 середніх ковзких, що сигналізує трейдерам про подальші принаймні короткострокові продажі з ціллю 1900. Тільки після закріплення ціни вище за ключовий корекційний рівень опору в районі 1980 можна буде розглядати покупки.

Таким чином, враховуючи очікування трейдерів та технічні індикатори, ми рекомендуємо продовжувати спекулятивно працювати на зниження золота у найближчій перспективі, дотримуючись консервативних методів управління ризиками.

Компанія не несе відповідальності за торговельні рекомендації. Торгові рекомендації не є прямим керівництвом до дії.

Аналітичний департамент
xDirect