Чи вдасться ОПЕК+ зупинити нафтове ралі?

середа, 29 червня 2022

Цього тижня вся увага трейдерів буде зосереджена на поновленні G7 переговорів з Іраном щодо ядерної угоди. Цей крок багато хто вважає позитивним з точки зору розв'язання проблеми зростання цін на енергоносії та заміщення російської нафти. У разі успішного проведення переговорів це потенційно може сприяти збільшенню експорту іранської нафти та спровокувати падіння цін на нафту.

Сьогодні-завтра відбудеться засідання ОПЕК+, на якому буде ухвалено рішення щодо запланованого на серпень збільшення видобутку нафти на тлі високих цін, а також очікується розгляд обмежених вільних потужностей у деяких членів картелю. У разі позитивного розв'язання питання збільшення видобутку це може спричинити додатковий тиск на цінову політику на ринку нафти у зв'язку зі збільшенням пропозиції, що, своєю чергою, спровокує падіння цін на нафту.

Фундаментальні передумови, найімовірніше, не спричинять сильної реакції на ринок нафти, оскільки техніка свідчить про подальше зростання цін на чорне золото. З технічної точки зору покупці втримали підтримку в районі 106 та локальну висхідну трендову лінію, відбулося імпульсне перекриття корекційного шортового руху. Це дозволяє характеризувати локальне зниження ціни, що відбулось з початку цього місяця, як акумуляцію позиції для подальшого впевненого зростання з ціллю 123 і вище.

Компанія не несе відповідальності за торговельні рекомендації. Торгові рекомендації не є прямим керівництвом до дії.

Аналітичний департамент
xDirect