Джером Пауелл: звіт перед Конгресом США

п'ятниця, 24 червня 2022

Середа та четвер на цьому тижні ознаменувалися виступами голови ФРС Джерома Пауелла перед Конгресом США зі звітом з монетарної політики за першу половину поточного року.

У середу фондові індекси США відреагували черговим зниженням на визнання Пауеллом можливості жорсткої грошово-кредитної політики ФРС у перспективі спровокувати економічний спад. Як заявив голова ФРС, економічний спад "безперечно можливий" на тлі "абсолютної необхідності" приборкати інфляцію, що може призвести до рецесії в економіці. Мало того, Пауелл зазначив, що варто очікувати підвищення процентних ставок до тих пір, доки не з'являться докази сповільнення зростання інфляції.

Тим часом деякі демократи застерегли Пауелла від надто агресивної політики підвищення відсоткових ставок. Так, сенатор Елізабет Уоррен від штату Массачусетс зазначила, що висока інфляція і рецесія набагато гірші від високої інфляції та низького безробіття. Республіканці, навпаки, застерегли голову ФРС від можливих ризиків неприйняття рішучих заходів у світлі боротьби з інфляцією, що росте.

Враховуючи можливу жорсткість політики ФРС у перспективі та підвищення процентних ставок, ми рекомендуємо найближчим часом працювати на зниження фондових індексів, зокрема індексу SP500.

Компанія не несе відповідальності за торговельні рекомендації. Торгові рекомендації не є прямим керівництвом до дії.

Аналітичний департамент
xDirect