Бежева книга ФРС: напередодні рецесії. Виступ Джерома Пауелла

середа, 22 червня 2022

Основним фактором тиску на фондовий ринок, як і раніше, являється жорсткість монетарної політики ФРС США, що створює серйозні ризики рецесії в американській економіці. Так, глава Deutsche Bank Крістіан Шьюїнг заявив, що ЄС і США наближаються до рецесії у зв'язку з вимушеною необхідністю центральних банків агресивно посилювати грошово-кредитну політику на тлі підвищення рівня інфляції. Наразі спостерігаємо рекордно високу кількість (11) згадок про рецесію у Бежевій книзі. Для порівняння, за останні 25 років ця цифра коливалася в районі позначки 4 рази.

Звіт у червні про поточну економічну ситуацію в кожному з 12 федеральних округів США показав продовження економічного зростання у всіх без виключення округах в порівнянні з попереднім періодом Бежевої книги.

Більшість округів повідомили про продовження зростання виробництва, але відзначили сильне підвищення цін, особливо на фактори виробництва. А найбільш масштабною проблемою виявилися труднощі на ринку праці, через які відбувалися збої в ланцюжку постачання. Ринок праці всіма округами визначено як обмежений, якому притаманне скромне або помірне зростання зайнятості та значне зростання заробітної плати.

Сьогодні відбудеться виступ голови ФРС США Джерома Пауелла зі піврічним звітом стосовно монетарної політики, за результатами якого ми дізнаємося про наступні кроки у напрямку грошово-кредитної політики ФРС. Враховуючи можливу жорсткість політики ФРС у перспективі та підвищення процентних ставок, ми рекомендуємо найближчим часом працювати на зниження фондових індексів, зокрема індексу SP500, дотримуючись при цьому умов консервативної торгівлі та ризик-менеджменту.

Компанія не несе відповідальності за торговельні рекомендації. Торгові рекомендації не є прямим керівництвом до дії.

Аналітичний департамент
xDirect