Трейдери "на нервах" перед публікацією даних щодо інфляції в США: EURUSD йде на 1.1500

середа, 12 липня 2023

Слабкі показники ринку праці за червень місяць, які вийшли минулої п'ятниці, стали індикатором для трейдерів по долару. Так, трейдери засумнівалися у подальшому посиленні грошово-кредитної політики у США і після публікації даних почали активно працювати на ослаблення долара. В економіці США минулого місяця було створено 209К нових робочих місць проти 306К за травень.

Сьогодні трейдери чекають на публікацію даних з ІСЦ, які визначать подальші перспективи ГКП ФРС. Більшість аналітиків з Волл-стріт схиляються до того, що інфляція імовірно знизиться до 3,1% у червні порівняно з 4% у травні. Варто зазначити, що в понеділок президенти ФРБ Клівленда Лоретта Местер і Сан-Франциско Мері Дейлі висловилися за посилення ГКП і зазначили, що потрібно підвищити ставку ще кілька разів, щоб досягти цільового рівня інфляції 2%.

Таким чином, враховуючи можливо низькі показники по інфляції, є невелика ймовірність подальшої "паузи" щодо посилення ГКП ФРС. Ми рекомендуємо працювати на ослаблення долара стосовно інших валют і купувати валютну пару EURUSD із середньостроковою перспективою на 1.1500.

Компанія не несе відповідальності за торговельні рекомендації. Торгові рекомендації не є прямим керівництвом до дії.

Аналітичний департамент
xDirect