Головні підсумки тижня. Важливі новини на 10-14.07.2023

понеділок, 10 липня 2023

З важливого на минулому тижні

Минулої середи було опубліковано протоколи ФРС, які підтвердили попередні заяви щодо подальшого посилення ГКП. Усі учасники засідання вважають, що доцільно й надалі підвищувати ставки в цьому році. На наступному засіданні у липні ймовірність підвищення ставки є дуже високою.

У четвер вийшов звіт із зайнятості в приватному секторі від компанії Automatic Data Processing (ADP) за травень, який виявився кращим за очікування аналітиків у два рази: 497K проти очікуваних 228K. А ось п'ятничні дані щодо американського ринку праці показали збільшення кількості нових створених робочих місць поза сектором сільського господарства у травні на 209К, що нижче за очікування аналітиків у 225К. При цьому варто звернути увагу на той факт, що, згідно з п'ятничним звітом, дані стосовно зарплат показали зростання. Середня погодинна зарплата у червні зросла на 4,4% і це, швидше, змусить ФРС і надалі підвищувати ставки.

Останнім часом ФРС почала активно скорочувати активи на своєму балансі. Так, за минулий тиждень портфель держоблігацій було скорочено на 38.6 млрд дол. У комплексі ці чинники можуть негативно впливати на фондовий ринок.

Таким чином, враховуючи вищевикладені факти, а також "яструбину" політику ФРС щодо подальшого підвищення ставок та скорочений баланс ФРС, ми рекомендуємо у найближчій перспективі середньостроково працювати на зниження фондових індексів США.

Цього тижня у п'ятницю стартує сезон квартальних звітів великих банків США та хедж-фондів. Очікується, що вони повідомлять про збитки, пов’язані з агресивною політикою ФРС.

З важливого на цьому тижні

Понеділок
- США, очікувана споживча інфляція

Вівторок
- Німеччина, Індекс споживчих цін (ІСЦ) Німеччини (м/м) (черв)
- США, Короткостроковий прогноз ситуації на ринках енергоносіїв від EIA

Середа
- Нова Зеландія, Рішення щодо процентної ставки
- США, Індекс споживчих цін (ІСЦ) (р/р) (черв)
- Канада, Рішення щодо процентної ставки
- WASDE, квартальний звіт

Четвер
- Великобританія, ВВП (м/м) (трав)
- США, Число первинних заявок на отримання допомоги з безробіття
- США, Індекс цін виробників (PPI) (м/м) (черв)
- PepsiCo, Delta Air, Western Ai, квартальний звіт

П'ятниця
- Швейцарія, Індекс цін виробників (PPI) Швейцарії (м/м) (черв)
- JPMorgan, Wells Fargo, BlackRock, Citigroup, квартальний звіт

Компанія не несе відповідальності за торговельні рекомендації. Торгові рекомендації не є прямим керівництвом до дії.

Аналітичний департамент
xDirect