Глави ЦБ США, Англії та ЄЦБ бачать подальше підвищення ставок

четвер, 29 червня 2023

Вчора пройшов форум, який був організований ЄЦБ і на якому його голова Крістін Лагард, а також глави ФРС пан Пауелл та ЦБ Англії містер Бейлі озвучили свої способи боротьби з високою інфляцією. За підсумками форуму голови центробанків зійшлися на думці, що мають намір і надалі підвищувати ставки з метою подолати інфляцію. Так, глава ЦБ Англії Ендрю Бейлі сказав, що ставки будуть високими довгий час, на період високої інфляції не варто очікувати значного послаблення ДКП. Голова ФРС додав, що економіка витримує підвищення ставок.

Тому вихід хороших економічних показників не буде перешкодою для підвищення ставок. Як показує індикатор FedWatch Tool, на цей час ймовірність підвищення ставки ФРС на наступному засіданні в липні дорівнює 81.8%. Додамо, що цього тижня пройшов щорічний стрес-тест ФРС, який показав, що банківська система США досить захищена і зможе витримати будь-які економічні потрясіння.

Також увага трейдерів сьогодні прикута до даних по ВВП за перший квартал і заявок на допомогу з безробіття в США. Аналітики прогнозують погані результати, що може локально послабити долар. Проте якщо сьогодні дані по економіці США вийдуть вище за очікування, є велика ймовірність подальшого посилення ГКП ФРС. Ми рекомендуємо працювати на зміцнення долара стосовно інших валют у середньостроковій перспективі.

Компанія не несе відповідальності за торговельні рекомендації. Торгові рекомендації не є прямим керівництвом до дії.

Аналітичний департамент
xDirect