Виступ Пауелла у Конгресі: перспектива фондових індексів США

середа, 21 червня 2023

Трейдери з нетерпінням чекають на виступ голови ФРС Джерома Пауелла в Конгресі, який відбудеться сьогодні о 14:00 GMT. Можливо, пан Пауелл висловиться про перспективи ГКП ФРС, що, своєю чергою, визначить подальший настрій фондового ринку США.

Нагадаємо, минулого тижня пан Пауелл підтвердив політику посилення ГКП ФРС до кінця поточного року. Але за підсумками засідання ФРС трейдери продовжили працювати на ослаблення долара та зміцнення фондових індексів США. Імовірно, важливу роль тут відіграли дані щодо інфляції, які чинили тиск на долар. Так, дані щодо інфляції в США не тільки вийшли нижче за очікування аналітиків, а й показали перспективи подальшого інфляційного зниження.

Учора відзвітувала FedEx – компанія, яку багато трейдерів вважають індикатором економіки США. Виторг знизився третій квартал поспіль, прибуток знижується і прогнози слабкі.

Можливо, сьогодні після виступу голови ФРС ми отримаємо відповіді на питання щодо рішення взяти паузу у підвищенні ставок на червневому засіданні, а також дізнаємося про причини підвищення ставок до кінця року. Таким чином, враховуючи фундаментальну невизначеність та сильну перекупленість на фондовому ринку США, взявши до уваги слабкий квартальний звіт компанії FedEx, ми рекомендуємо працювати на зниження індексу SP500, дотримуючись консервативних методів управління ризиками.

Компанія не несе відповідальності за торговельні рекомендації. Торгові рекомендації не є прямим керівництвом до дії.

Аналітичний департамент
xDirect