Виробничий PMI Китаю: економіка "буксує"

середа, 31 травня 2023

Сьогодні вночі вийшли дані щодо виробничого PMI у Китаї за травень. Він показав 48.8п при очікуванні аналітиків на рівні 51.4п. У порівнянні з квітнем (49.2п) показник упав на 0.4 пункти за місяць і досяг своїх локальних мінімумів за останні 5 місяців. Таким чином, з початку 2023 року економіка Китаю "забуксувала".

Попри завершення "ковідних" обмежень, статистика місяцем раніше показала слабке зростання основних показників економіки Китаю. Так, роздрібний продаж за квітень зріс на 18.4% р/р. Зростання хороше, але якщо аналізувати середній приріст за два останні роки, то він показує 2.6% на рік. Дані з виробництва за квітень показали зростання +5.6% г/г. Непоганий локальний результат, але середній приріст за 2021-2022 рр. був набагато меншим, на рівні 1.3%. Споживач накопичує гроші та не поспішає їх витрачати: дані щодо споживчої інфляції показали зниження до 0.1% р/р. Ми раніше писали, що комуністична партія Китаю не може розвинути внутрішній попит серед населення.

Таким чином, враховуючи технічну картину та фундаментальні передумови, ми рекомендуємо продовжувати працювати на зниження індексу Shanghai Composite у середньостроковій перспективі.

Компанія не несе відповідальності за торговельні рекомендації. Торгові рекомендації не є прямим керівництвом до дії.

Аналітичний департамент
xDirect