Долар - валюта "тихої гавані". Суперечки навколо межі держборгу США на фінальній стадії?

п'ятниця, 19 травня 2023

Фарс із приводу верхньої межі боргу у США триває серед політиків.

Суперечки між демократами та республіканцями навколо верхньої межі держборгу США продовжуються. Раніше президент Байден заявив, що бачить оптимізм на етапі переговорів. При цьому спікер палати представників США Кевін Маккарті (республіканець) наголосив на тому, що сторони, як і раніше, далекі від укладання угоди. Цього тижня Financial Times проводив опитування щодо подальших перспектив ситуації з держборгом. Так, більшість аналітиків дотримуються думки, що буде узгоджено тимчасове рішення. Оскільки, як раніше заявила міністр фінансів Джанет Йеллен, якщо сторони не досягнуть угоди до 1 червня, казначейство ризикує залишитись без грошей.

На поточному етапі більшість трейдерів вважають за краще "пересидіти" дані події у валюті "тихої гавані" - у доларах. Тому останні два тижні долар росте стосовно інших валют, все за класикою трейдингу. А ось фондові ринки реагують нестандартно: замість закономірного падіння ми спостерігаємо впевнене зростання індексів Америки.

Силу бикам по долару додала і Лоррі Логан, голова ФРБ Далласа, яка заявила, що поточні економічні показники дозволяють і надалі підвищувати ставки. Лоррі Логан – член комітету з правом голосу.

Таким чином, зважаючи на фундаментальні невизначеності на ринку, ми рекомендуємо найближчим часом працювати на зміцнення долара проти інших валют. Принаймні доти, доки політики не розв'яжуть проблеми з держборгом США.

Компанія не несе відповідальності за торговельні рекомендації. Торгові рекомендації не є прямим керівництвом до дії.

Аналітичний департамент
xDirect