Китайська статистика: бики на ринку акцій збентежені

середа, 17 травня 2023

Попри завершення "ковідних" обмежень, статистика за квітень нам показала слабке зростання основних показників економіки Китаю. Нижче проаналізуємо ключові показники та зробимо висновки.

Роздрібні продажі за квітень зросли на 18.4% р/р. Зростання хороше, але якщо дивитися середній приріст за два останні роки, то він показує 2.6% на рік. Дані з виробництва за квітень показали зростання +5.6% г/г. Непоганий локальний результат, але середній приріст за 2021-2022 рр. був набагато меншим, на рівні 1.3%. Експорт виріс на 8.5% (до 90 млрд доларів), але якщо ситуація у світі погіршуватиметься і настане очікувана рецесія, дані щодо експорту закономірно знижуватимуться. Споживач накопичує гроші й не поспішає їх витрачати: дані споживчої інфляції показали зниження до 0.1% р/р.

Низька інфляція стимулюватиме ЦБ Китаю пом'якшувати ГКП. Але чи зможе уряд стимулювати внутрішній попит на ринку через те, що на цьому етапі споживач не поспішає витрачати гроші? Питання залишається відкритим.

Таким чином, враховуючи технічну картину та фундаментальні передумови, ми рекомендуємо працювати на зниження індексу Shanghai Composite із застосуванням консервативного підходу управління ризиками.

Компанія не несе відповідальності за торговельні рекомендації. Торгові рекомендації не є прямим керівництвом до дії.

Аналітичний департамент
xDirect