Трейдери в очікуванні рішення ФРС з монетарної політики

середа, 03 травня 2023

У центрі уваги всіх трейдерів рішення ФРС з монетарної політики, результати якого ми дізнаємось сьогодні ввечері о 18:00 GMT. Згідно з консенсусом прогнозом аналітиків очікується підвищення ставки на 0,25%, до рівня 5,25%.

Згідно з новими опитуваннями від CME Group FedWatch Tool, ймовірність підвищення ставки на червневому засіданні дорівнює нулю. Навіть є ймовірність, що ФРС оголосить про зниження ставки на 0,25% до вересня поточного року і такий сценарій закладається ринком із 80% долею ймовірності. При зміні агресивної політики ФРС на м'яку, долар США залишиться під тиском.

Але якщо ФРС сьогодні нас здивує та залишить шанси на подальше підвищення ставок в цьому році, а також визначить ситуацію в банківському секторі США як стабільну та вирішену, такий варіант подій призведе до подальшого зміцнення долара США та зниження фондових індексів.

Таким чином, враховуючи можливий "сюрприз" від ФРС та технічну картину ринку, ми рекомендуємо працювати на зниження валютної пари EUR/USD нижче рівня 1.1100 та фондового індексу SP500 нижче рівня 4200.

Компанія не несе відповідальності за торговельні рекомендації. Торгові рекомендації не є прямим керівництвом до дії.

Аналітичний департамент
xDirect