Трейдери в очікуванні даних по інфляції в США

середа, 12 квітня 2023

По індексу долара (DXY) зберігається ведмежа тенденція на тлі сумнівів у трейдерів в доцільності подальшого посилення ГКП ФРС на травневому засіданні.

Крім цього, трейдери продовжують враховувати п'ятничні дані по ринку праці. Нагадаємо, що в березні зайнятість у США склала +236К, що нижче за консенсус прогноз аналітиків у 240К. Попри хороші загальні темпи приросту на ринку праці, показник у сфері заробітної плати визначив уповільнення і виявився нижчим за 3-х, 6-ти та 12-ти місячні ковзні середні, що вказує на негативну тенденцію.

Інвестиційний директор BlackRock Рік Рідер висловився про політику ФРС: "Федеральній резервній системі, можливо, не доведеться далі підвищувати відсоткові ставки для боротьби з інфляцією, якщо вона, звичайно, не хоче наблизити настання рецесії".

Учасники ринку очікують, що індекс споживчих цін покаже зниження з 6% до 5.2% (річний показник) та з 0.4% до 0.3% у місячному вираженні. Якщо очікування учасників сьогодні підтвердяться, у голови ФРС буде ще один привід не підвищуватиме ставки й це чинитиме тиск на долар.

Таким чином, враховуючи технічну картину та фундаментальні передумови, ми рекомендуємо працювати на зростання валютної пари EUR/USD у найближчій перспективі.

Компанія не несе відповідальності за торговельні рекомендації. Торгові рекомендації не є прямим керівництвом до дії.

Аналітичний департамент
xDirect