Трейдери в очікуванні звіту NFP: долар під тиском

п'ятниця, 07 квітня 2023

Що чинить тиск на долар? Нижче розглянемо та проаналізуємо, які дані на цьому тижні змусили долар знизитися.

По-перше, у понеділок вийшли дані по індексу ділової активності у виробничому секторі (PMI) від ISM у США, які показали зниження у березні до 46,3 з 47,7 місяцем раніше. По-друге, у вівторок Бюро статистики праці США опублікувало дані щодо кількості вакансій та показало скорочення на 632 тис., до 9,9 млн у лютому 2023 року, що виявилося нижче за консенсус прогноз аналітиків у 10,4 млн. По-третє, дані від ADP, які були опубліковані в середу цього тижня, показали, що зайнятість у приватному секторі США зросла на 145К у березні, що виявилося нижчим за консенсус прогноз аналітиків у 200К. Головний економіст ADP Нелла Річардсон висловилася, що уповільнення створення нових робочих місць – це перша ознака рецесії.

Після виходу вищезгаданих звітів ймовірність подальшого посилення ГКП ФРС у травні малоймовірна. Якщо сьогоднішні дані по NFP виявляться нижчими за прогноз аналітиків у 240К, це буде черговим ударом по долару.

Таким чином, враховуючи технічну картину та фундаментальні передумови, ми рекомендуємо працювати на ослаблення американського долара стосовно євро та купувати валютну пару EUR/USD із середньостроковими цілями 1.1000-1.1500.

Компанія не несе відповідальності за торговельні рекомендації. Торгові рекомендації не є прямим керівництвом до дії.

Аналітичний департамент
xDirect