Нове ралі «ведмежого» ринку? Трейдери в очікуванні звіту по NFP!

п'ятниця, 10 березня 2023

У вівторок голова ФРС Джером Пауелл висловився про впевнену перспективу посилення ГКП. Крім того, відбулася серія подій, які додатково підтверджують "яструбину" риторику регулятора на найближчому засіданні.

По-перше, звіт з ринку праці від ADP показав, що кількість робочих місць у приватних компаніях США у лютому збільшилася на 242 тис. Аналітики очікували зростання всього на 200 тис. Другим фактором, який дає привід ФРС підіймати ставки у найближчій перспективі, — це дані з Бежевої книги. Основна теза: загальна економічна активність на початку 2023 року показала зростання. І насамкінець дані по інфляції становлять недостатнє зниження, цільовий інфляційний рівень у 2% далекий від поточних реалій. Так, всі ці показники змушують ФРС проводити активну політику підвищення ставок, тому на найближчому засіданні у березні, найімовірніше, побачимо підвищення процентної ставки на 0,5%.

Таким чином, якщо сьогодні дані по Nonfarm Payrolls покажуть статистику вище за очікування (аналітики зійшлися на 205K), на нас чекає стрімкий обвал фондових індексів.

Компанія не несе відповідальності за торговельні рекомендації. Торгові рекомендації не є прямим керівництвом до дії.

Аналітичний департамент
xDirect