Бики тріумфують по долару. Інфляція вище за очікування

п'ятниця, 17 лютого 2023

Цього тижня вийшла низка важливих економічних даних, підсумкові показники яких сигналізують про можливе підвищення ставки ФРС у подальшій перспективі. Так, у січні індекс споживчих цін у США становив 6,4% (г/г), хоча аналітики очікували на інфляцію на рівні 6,2%. Виробнича інфляція показала зростання, індекс цін виробників (РРI) у США у січні зріс на 0,7% (місяцем раніше показував зниження на 0,2%). Роздрібний продаж збільшився на 3%, при цьому ринок закладав підвищення на 1,8%.

Після зростання інфляції вище очікувань трейдери та інвестори вже почали закладати ризики подальшого посилення грошово-кредитної політики ФРС. Нагадаємо, на початку місяця ринок праці показав приріст у 500 тис. робочих місць, що вказує на позитивну тенденцію у цій сфері та підтверджує ймовірність підвищення регулятором ставки надалі. А це, своєю чергою, додатково зміцнює позицію долара. "Олії у вогонь" додали вчора два члени ФРС з правом голосу, які висловилися про можливе підвищення ставки на 0,5% (раніше аналітики закладали підвищення максимум на 0,25%).

З початку тижня ми радили працювати на зміцнення долара, наша рекомендація підтвердилася і залишається актуальною на найближчу перспективу.

Компанія не несе відповідальності за торговельні рекомендації. Торгові рекомендації не є прямим керівництвом до дії.

Аналітичний департамент
xDirect