Головні новини дня. Якою буде риторика ФРС?

середа, 01 лютого 2023
Трейдери терпляче чекають першого в поточному році підвищення процентної ставки від ФРС та наступного виступу з доповіддю голови ФРС Джерома Пауелла. Більшість аналітиків схиляється до того, що регулятор знизить інтенсивність підвищення ставок, яка простежувалася раніше. Так, очікується, що на зміну агресивним торішнім підвищенням відсоткових ставок на 0.5%-0.75% прийде більш м'яка політика ФРС, яка передбачає помірне підвищення ставок. Сьогоднішні прогнози в 0,25% із підсумковим результатом по ставці на рівні 4,75% відображають загальний настрій трейдерів та інвесторів.
 
З підвищенням ставки все зрозуміло, при цьому слід наголосити, що очікування підняття ставки сьогодні на 0.25% вже враховані ринком. Але якщо риторика голови ФРС та його тези будуть спрямовані на продовження регулятором і надалі "яструбиної" політики, це може "обвалити" ринки.
 
Причини, чому ФРС може й надалі продовжити агресивну політику: ВВП зростає, рецесії немає; зайнятість та безробіття в порядку. Для того, щоб досягти цільового інфляційного показника у 2%, потрібно продовжувати агресивно підвищувати ставки та деякий час потримати їх на максимумах. Таку позицію, швидше за все, продемонструє ФРС сьогодні.
 
Ринки перекуплені, оптимізм у трейдерів зашкалює. Це ще один показник, який свідчить про можливу корекцію на фондовому ринку. Таким чином, агресивна риторика буде тригером, який обвалить ринки.
 
Якщо сьогодні риторика голови ФРС Джерома Пауелла підтвердить подальшу "яструбину" політику ФРС на поточний рік, ми радимо працювати на зниження фондового індексу SP500 у довгостроковій перспективі.
 
 
Компанія не несе відповідальності за торговельні рекомендації. Торгові рекомендації не є прямим керівництвом до дії.

Аналітичний департамент
xDirect