Головні підсумки тижня. Важливі новини на 30.01-03.02.2023

понеділок, 30 січня 2023

З важливого на тижні, що минув

Головна новина минулого тижня – вихід даних по ВВП США, які показали відсутність наразі рецесії в американській економіці. Зростання за 4 кв. 2022 р. склав 2,9% у річному обчисленні, що виявилося кращим за очікування аналітиків у +2,6% і посприяло позитивному настрою на фондовому ринку. У зв'язку з тим, що економіка не знаходиться в рецесії, це може підштовхнути ФРС до застосування більш агресивних дій для боротьби з високою інфляцією і, відповідно, до посилення грошово-кредитної політики. При цьому на цей час усі очікують від регулятора пом'якшення політики.

На фондовому ринку бикам надали підтримку результати квартального звіту компанії Tesla (NASDAQ:TSLA), що вийшли минулого тижня. Так, за підсумками звіту чистий прибуток компанії зріс у два рази (до $12,6 млрд), а виторг збільшився у півтора раза (до $81,5 млрд). На тлі цього фондовий індекс NASDAQ показав гарне тижневе зростання.

З важливого на наступному тижні

Середа, 1 лютого. Рішення ФРС щодо відсоткової ставки. Аналітики очікують, що ставку піднімуть на 0.25%, і цей сценарій ринок уже заклав у ціни. Знаменно, що скаже голова ФРС Джером Пауелл, його риторика визначить політику ФРС на 2023 рік.

П'ятниця, 3 лютого. Зміна числа зайнятих у несільськогосподарському секторі. Можливо, на ринку сформується контртрендовий імпульс проти основної тенденції, який закладе основу технічно новому тренду на ринку валют.

Компанія не несе відповідальності за торговельні рекомендації. Торгові рекомендації не є прямим керівництвом до дії.

Аналітичний департамент
xDirect