ФРС сьогодні вирішить, чи продовжиться Christmas rally

середа, 14 грудня 2022

Інфляція у США продовжує поступово знижуватися, на що відповідним чином реагує фондовий ринок та американський долар. Вихід учора позитивних даних щодо інфляції спровокував ралі фондових індексів та падіння американської валюти. Індекс споживчих цін у США в листопаді виявився кращим за очікування: зріс на 0,1% порівняно з попереднім місяцем при очікуваннях у 0,3%. У річному вирахуванні споживча інфляція збільшилася на 7,1%, при цьому маркет-консенсус передбачав її зниження до 7,3% у листопаді з 7,7% у попередньому місяці. Базовий індекс додав 0,2% м/м та 6% г/г при прогнозі 0,3% та 6,1% відповідно. На тлі моментної ейфорії фондовий ринок відреагував імпульсним зростанням, але вже під кінець торгової сесії втратив основну частину ралі.

То що ж це, західні імпульси чи моментна реакція ринків? Сьогоднішнє рішення FOMC щодо процентної ставки в США, можливо, проллє світло на подальшу "картину" на фінансових ринках. Риторика американського регулятора дозволить визначити настрій на ринках принаймні до кінця року.

Судячи з поточної поведінки ринків, трейдери та інвестори ставлять ставку на пом'якшення монетарної політики ФРС та швидке повернення до цінової стабільності. На тлі даних щодо інфляції інвестори отримали надію, що ФРС сьогодні підвищить ставку не на 0,5%, а лише на 0,25%, і в такому разі ринок відреагує додатковим позитивом. Безперечно, ФРС буде оглядатися на ці цифри, приймаючи рішення стосовно ставки, але чи змінить риторику в цілому? Більшість аналітиків вважають, що ні. Більш того, чи логічно припускати пом'якшення, якщо цільовий інфляційний рівень ФРС 2%? Запитання поки залишається відкритим і відповідь на нього ми дізнаємося вже сьогодні ввечері.

Компанія не несе відповідальності за торговельні рекомендації. Торгові рекомендації не є прямим керівництвом до дії.

Аналітичний департамент
xDirect