ФРС змінює "яструбину" риторику

четвер, 24 листопада 2022

Після публікації в середу протоколів засідання FOMC за листопад, несподіваним для фінансового світу став той факт, що регулятор змінив яструбину риторику та показав свою готовність у перспективі уповільнити темпи підвищення процентних ставок. Зниження інфляційного тиску та загроза скотитися в рецесію виявилися визначальними причинами зміни риторики ФРС. Так, ділова активність у виробничому секторі США скоротилася у листопаді до 47,6 порівняно з жовтневим показником у 50,4. А кількість заявок на отримання допомоги по безробіттю в США збільшилася на 240 тисяч.

Попри такі, на перший погляд, позитивні перспективи, все ж таки присутні деякі "але". Так, Мері Дейлі, президент ФРБ Сан-Франциско, нещодавно заявила про те, що незабаром облікова ставка ЦБ США може визначитися діапазоном 4,75-5,25%. Своєю чергою, президент ФРБ Клівленда Лоретта Местер наголосила на необхідності більшої кількості «хороших новин» для можливості регулятором пом'якшити свою грошово-кредитну політику. А оскільки цільовий інфляційний рівень визначено ФРС на рівні 2%, ще кілька підвищень ставок ринки закладають наступного року.

ФРС та її риторика з приводу грошово-кредитної політики продовжуватиме задавати основний тренд для американської валюти. Виходячи з вищевикладеного, а також з огляду на технічні передумови, ми рекомендуємо у короткостроковій перспективі продовжувати працювати на ослаблення американського долара та зростання фондових індексів.

Компанія не несе відповідальності за торговельні рекомендації. Торгові рекомендації не є прямим керівництвом до дії.

Аналітичний департамент
xDirect