Трейдери в очікуванні даних щодо інфляції в США

четвер, 10 листопада 2022

Сьогодні трейдери та інвестори в очікуванні виходу даних щодо інфляції в США за жовтень. Нагадаємо, що минулого місяця цей показник (за вересень) перевищив прогноз і досяг свого сорокарічного максимуму. Це вказує на поточну критично високу позначку рівня ІСЦ і навіть якщо сьогодні ми побачимо локальне його зниження, індекс споживчих цін все одно залишатиметься суттєво вищим за гранично допустимий для ФРС рівень. У зв'язку з цим центробанк США буде змушений вживати відповідних заходів: боротися з інфляцією шляхом підвищення у перспективі ключової процентної ставки. Згідно з очікуваннями Wells Fargo, рівень, після якого ФРС перестане підвищувати ставки, знизиться на 12 б.п. при ІСЦ нижче 0,4%.

Очікування щодо сьогоднішніх даних по інфляції не віщують оптимізму і передбачають продовження зростання інфляційного рівня. Так, згідно з опитуванням Reuters, зростання ІСЦ за жовтень складе 0,5%. Підливає "олії у вогонь" і той факт, що минулого тижня інверсія кривої прибутковості облігацій досягла свого піка за останні 40 років, посиливши тим самим побоювання про майбутню рецесію.

Деякі інвестори припускають, що незабаром ФРС підвищить ставку до 6% (20-річного максимуму). Враховуючи вищезазначені фундаментальні передумови, а також спираючись на технічні показники, ми рекомендуємо в середньостроковій перспективі працювати на зниження американських фондових індексів, зокрема індексів SP500, Dow Jones, NASDAQ.

Компанія не несе відповідальності за торговельні рекомендації. Торгові рекомендації не є прямим керівництвом до дії.

Аналітичний департамент
xDirect