Трейдери в очікуванні підсумків конференції ФРС у Джексон Холл

четвер, 25 серпня 2022

Головне питання, яке цікавить трейдерів та інвесторів на сьогодні, - чи зважиться FOMC у вересні на чергове підвищення ставки на 75 базисних пунктів або все ж таки буде діяти м'якше через загрозу рецесії. Завтра на симпозіумі в Джексон-Хоул трейдери уважно стежитимуть за риторикою голови ФРС Джерома Пауелла і за тим, наскільки яструбиними будуть його заяви.

Зниження індексу споживчих цін з 9,1% у червні до 8,5% у липні більшістю було сприйнято як ознаку завершення піка інфляції та початок поступового відновлення її цільового рівня. Цей факт безпосередньо вплинув на обговорення темпів підвищення ставок надалі та, як заявила глава ФРБ Канзас-Сіті Естер Джордж, "не виключивши цим можливість підвищення ставки на 50 базисних пунктів у вересні". Водночас прихильники яструбиної позиції (наприклад, Джеймс Буллард із ФРБ Сент-Луїса) закликають продовжувати підвищувати ставки на 0,75% і таким чином пригнічувати інфляцію.

Якщо ФРС продовжить агресивно діяти, це негативно вплине на фондовий ринок і ми побачимо подальше зниження фондових індексів. Ще один негативний дзвіночок для фондового ринку – інверсія кривої прибутковості американських казначейських облігацій. Так, різниця в прибутковості між 2-річними та 10-річними трежеріс в понеділок збільшилася до більш ніж -30 базисних пунктів і тим самим показала, що на економіку чекає глибока рецесія, або вона вже почалася. Зважаючи на ці фундаментальні передумови, ми рекомендуємо найближчим часом працювати на зниження фондових індексів, зокрема індексу SP500.

Компанія не несе відповідальності за торговельні рекомендації. Торгові рекомендації не є прямим керівництвом до дії.

Аналітичний департамент
xDirect