Підсумки протоколу засідання FOMC та перспективи S&P500

четвер, 18 серпня 2022

Останні кілька торгових тижнів показали відновлення фондових індексів, але короткострокове ралі незабаром може зупинитися на тлі посилення побоювань щодо стану світової економіки. Подальше посилення грошово-кредитної політики ФРС шляхом агресивного підвищення процентних ставок загальмує локальне економічне зростання. Не дивлячись на те, що голова ФРС Джером Пауелл визначив поточну ставку у 2,25-2,5% як "нейтральну", рівень невизначеності на ринках та критично висока інфляція (що знаходиться на своїх десятирічних максимумах) дозволяють у цьому засумніватися. Так, Bill Dudley, колишній президент ФРБ Нью-Йорка, вказав на рівень нейтральності діапазону ближче до 4% і заявив, що ринки недооцінюють, наскільки далеко може зайти ФРС, щоб приборкати інфляцію.

Після вчорашньої публікації протоколу засідання FOMC оцінка ймовірності підвищення ставки наступного засідання у вересні на 0,5% зросла з 40% до 62%. Якщо ФРС і надалі підвищуватиме ставку до рівня 4% або вище, є ризики, що фондовий ринок оновить свої червневі мінімуми. У такому разі "ведмежий" ринок продовжиться, а поточне 20% відновлення основних американських індексів означатиме корекцію в район рівня Фібоначчі 61,8 в рамках основної шортової тенденції.

З технічної точки зору ключовий американський фондовий індекс S&P500 дістався довгострокової 200-денної ковзної середньої, а також протестував похилу лінію шортового тренду. Тому існує можливість, що у районі поточної цінової зони ми побачимо інтенсивний тиск коротких позицій. Враховуючи фундаментальні передумови, а також технічну картину індексу S&P500, ми рекомендуємо в середньостроковій перспективі працювати на зниження даного індексу з ціллю на оновлення червневих мінімумів.

Компанія не несе відповідальності за торговельні рекомендації. Торгові рекомендації не є прямим керівництвом до дії.

Аналітичний департамент
xDirect