Nonfarm payrolls: дані нижче за очікування чинитимуть тиск на "яструбину" політику ФРС восени

п'ятниця, 05 серпня 2022

Трейдери "впевнені", що пік агресивного настрою ФРС було досягнуто в липні поточного року і надалі ФРС проводитиме м'якшу політику, ніж очікувалося. На останньому засіданні у липні голова ФРС Джером Пауелл висловив свою думку щодо уповільнення підвищення ставок восени, оскільки ставка досягла «нейтральних» 2,5% і подальша агресивна динаміка залежатиме від ключових економічних показників.

Очікування аналітиків щодо кількості створених нових робочих місць сигналізують про досі помірну силу ринку праці. Так, очікується, що в липні в економіці США було створено 250 тис. нових робочих місць, що менш як 372 тис., створених у червні, а рівень безробіття очікується залишитись таким же, на позначці 3,6%.

Звіт щодо зайнятості нижче за очікування посилить думку з приводу "технічної поточної рецесії" і підтвердить аргументи на користь не настільки агресивних (у порівнянні з останнім підвищенням на 0,75%) темпів підвищення процентної ставки ФРС восени поточного року. З огляду на ці фундаментальні передумови, а також технічні показники ми рекомендуємо найближчим часом працювати на зниження американського долара.

Компанія не несе відповідальності за торговельні рекомендації. Торгові рекомендації не є прямим керівництвом до дії.

Аналітичний департамент
xDirect