В очікуванні засідання Резервного банку Австралії: перспектива австралійського долара

понеділок, 04 липня 2022

Завтра відбудеться засідання центрального банку Австралії, на якому він має намір підвищити відсоткову ставку на 50 б.п. Це стане першим випадком підвищення Резервним банком Австралії процентної ставки на 0,5% на двох засіданнях поспіль. Але й така перспектива підвищення ставки не надає підтримки австралійській валюті через жорсткішу монетарну політику ФРС.

Тиск на AUD пов'язаний також і з нездатністю австралійських виробників збільшити продаж вугілля в Китаї на тлі, по-перше, зростання в Китаї власного видобутку, і, по-друге, покупки Китаєм російського палива.

Все це, а також чимраз дужчі побоювання за перспективи світового економічного зростання та наслідки майбутньої рецесії чинить черговий тиск на австралійську валюту. Нагадаємо, рецесія починається, коли економіка демонструє негативне зростання ВВП 2 квартали поспіль. У першому кварталі поточного року ВВП США скоротився на 1,6%, тож вирішальними стануть показники ВВП за другий квартал, які будуть відомі вже 28 липня. Негативне зростання ВВП і в другому кварталі технічно визначить рецесію в американській економіці та потягне за собою ланцюжок із негативних наслідків в економіках інших країн, що призведе до глобальної рецесії у світовій економіці.

Виходячи з фундаментальних передумов, а також з огляду на технічну картину пари AUD/USD, ми рекомендуємо в середньостроковій перспективі працювати на зниження даної валютної пари, дотримуючись умов консервативної торгівлі та ризик-менеджменту.

Компанія не несе відповідальності за торговельні рекомендації. Торгові рекомендації не є прямим керівництвом до дії.

Аналітичний департамент
xDirect