Головні підсумки тижня. Важливі новини на 21-25.10.2024

понеділок, 21 жовтня 2024

З важливого на минулому тижні

У четвер на засіданні ЄЦБ виправдав очікування аналітиків і ухвалив рішення зменшити базову процентну ставку на 0.25% (з 3.5% до 3.25%). Як і очікувалося, заяви щодо зниження ставок у майбутньому були доволі "м'якими". За словами голови ЄЦБ Крістін Лагард з'явилися ознаки стабільного зниження інфляції, що, відповідно, дає можливість вести мову про перспективи зниження ставки на 0.25%. Цей факт вказує на силу європейської валюти й він також підтверджується інформацією з індикаторів (індикатори вказують на перепроданість пари EUR/USD).

Ринок праці в четвер показав помірну динаміку: кількість звернень громадян США за допомогою з безробіття показала зростання на 241К (минулого разу рівень заявок був на позначці 260К).

У США дані щодо обсягу роздрібних продажів у вересні показали зростання на 0.4% (після зростання на 0.1% у серпні). Такий розклад подій підтримує покупців долара США. При цьому роздрібні продажі у Великій Британії трохи погіршили динаміку і зросли лише на 0.3% у вересні (після зростання на 1% у серпні), що вказує на подальшу негативну динаміку для фунта.

Враховуючи вищевикладені фундаментальні передумови, а також беручи до уваги технічні сигнали, ми рекомендуємо спекулятивно працювати на зниження валютних пар EUR/USD та GBP/USD.

З важливого на цьому тижні

Середа
- Канада, Рішення щодо процентної ставки
- США, Продажі на вторинному ринку житла (вересень)
- США, Запаси сирої нафти

Четвер
- США, Число первинних заявок на отримання допомоги з безробіття
- США, Індекс ділової активності у виробничому секторі (PMI) (жовтень)
- США, Індекс ділової активності (PMI) у секторі послуг (жовтень)
- США, Продаж нового житла (вересень)

Компанія не несе відповідальності за торговельні рекомендації. Торгові рекомендації не є прямим керівництвом до дії.

Аналітичний департамент
xDirect