Змішані дані щодо інфляції в США: перспектива фондових індексів

п'ятниця, 12 квітня 2024

У середу були опубліковані дані щодо інфляції в США, згідно з якими індекс споживчих цін (CPI) зріс до 3.5% у березні. Фактичний показник виявився вищим за очікування аналітиків (очікували 3.4%), це позитивно вплинуло на долар і послабило фондові індекси США.

Вчора було опубліковано інфляційні дані щодо індексу цін виробників (PPI) за березень. Очікування аналітиків були на рівні +0.3% у місячному еквіваленті, але фактично інфляція вийшла на рівні +0.2% (трохи нижче, ніж очікувалося). Це говорить про змішані дані щодо зростання інфляції, реакція ринків була відповідна: на вчорашній торговій сесії індекси SP500 (US500) та NASDAQ (US100) показали впевнене зміцнення.

Сьогодні валютні трейдери чекають на вихід даних щодо очікуваної інфляції на квітень від Мічиганського університету. Якщо прогноз виявиться заниженим, це сприятиме подальшому трендовому укріпленню фондових індексів США SP500 (US500) та NASDAQ (US100).

Враховуючи вищевикладені фундаментальні чинники за умови, що сьогодні інфляція вийде нижче очікувань, це спровокує продовження висхідної тенденції індексів США. Таким чином, ми рекомендуємо працювати на покупку фондових індексів США SP500 (US500) та NASDAQ (US100).

Компанія не несе відповідальності за торговельні рекомендації. Торгові рекомендації не є прямим керівництвом до дії.

Аналітичний департамент
xDirect