Головні підсумки тижня. Важливі новини на 19-23.02.2024

понеділок, 19 лютого 2024

З важливого на минулому тижні

У вівторок були опубліковані дані щодо індексу споживчих цін у США за січень, показник вийшов на рівні 3.1% у річному обчисленні (прогноз був на 2.9%). Зростання інфляції спровокувало паузу щодо перспективи зниження ставки у березні та травні, що, своєю чергою, вплинуло на зміцнення долара США.

У другій половині минулого тижня долар послабили дані щодо роздрібних продажів у США, які показали зниження на 0.8% у січні (аналітики очікували -0.1%). Це сигналізує про слабку економіку та можливе пом'якшення ГКП ФРС у найближчій перспективі.

П'ятничні дані щодо інфляції (PPI) у США (індекс цін виробників) вийшли на рівні +0.3% за січень (аналітики очікували на рівні +0.1%). На цьому фоні в моменті долар зміцнився, але не зумів утриматися у плюсовій зоні й вже до кінця торгової сесії втратив свої позиції. Посприяли цьому головним чином дані щодо обсягу будівництва нових будинків: показник вийшов на рівні -14.8% м/м за січень, що значно послабило долар.

Враховуючи вищевикладене, ми рекомендуємо відкривати середньострокові покупки по валютній парі EUR/USD (лонг актуальний вище за ключовий рівень підтримки 1.0725 з ціллю 1.1200).

З важливого на цьому тижні

Понеділок
- США, Вихідний - Президентський день

Середа
- США, Публікація протоколів FOMC

Четвер
- Єврозона, Індекс споживчих цін (ІСЦ) (р/р) (січ)
- США, Число первинних заявок на отримання допомоги з безробіття
- США, Індекс ділової активності (PMI) у секторі послуг (лют)
- США, Продажі на вторинному ринку житла (січ)
- США, Запаси сирої нафти

П'ятниця
- Німеччина, ВВП Німеччини (кв/кв) (4 кв.)

Компанія не несе відповідальності за торговельні рекомендації. Торгові рекомендації не є прямим керівництвом до дії.

Аналітичний департамент
xDirect