Економіка США VS економіка Китаю: перспективи USD/CNH

п'ятниця, 19 січня 2024

Вчора вийшли дані щодо промислового виробництва у США. Так, зростання склало 0.1% за грудень, що виявилося вищим за консенсус прогноз аналітиків, які очікували нульової динаміки. Перевищили очікування аналітиків також дані щодо роздрібних продажів за грудень, які показали зростання на 0.6% при очікуваннях більш помірного зростання в 0.4%.

Щодо ситуації в китайській економіці, то виробництво Китаю показало зростання на 0.5% м/м та 6.8% р/р. Враховуючи той факт, що раніше середній показник зростання на місяць був на рівні 0.6%, вести мову про прискорення економіки складно за таких цифр. Крім цього, дані щодо ВВП Китаю за 4-й квартал вийшли нижчими за очікування аналітиків у 5.3%, показавши зростання на 5.2% у річному обчисленні. На пресконференції прем'єр-міністр Китаю заявив, що попри наявну дефляцію стимулювання економіки новими вливаннями не варто очікувати.

Враховуючи вищевикладене, ми рекомендуємо спекулятивно працювати на зміцнення валютної пари USD/CNH вище рівня 7.20. В альтернативному сценарії закріплення пари нижче за цей рівень дозволить ціні спуститися до позначки 7.10 і нижче.

Компанія не несе відповідальності за торговельні рекомендації. Торгові рекомендації не є прямим керівництвом до дії.

Аналітичний департамент
xDirect