Ставка ЄЦБ: думки аналітиків розділилися

четвер, 14 вересня 2023

Трейдери чекають на публікацію даних по ставці ЄЦБ, яка відбудеться сьогодні о 15:15 за Києвом. Агентство Bloomberg опитало 49 аналітиків щодо їхніх очікувань про ймовірний сценарій розвитку подій щодо ставки. Так, 26 аналітиків не очікують змін у політиці ЄЦБ, а ось 23 з опитаних очікують підвищення ставки на 0.25%, до позначки 4%. Аналогічне опитування від Reuters підтвердило, що більшість аналітиків бачать політику ЄЦБ без змін.

Якщо все-таки спрацює "яструбиний сценарій" (підвищення ставки на 0.25 або 0.5%) або риторика регулятора щодо подальшої зміни ставки буде агресивною (ймовірність становить 45%), це підштовхне трейдерів відкривати позиції на зниження німецького фондового індексу DAX.

Нагадаємо, раніше вийшло німецьке опитування від ZEW, яке показало, що рівень економічних настроїв у ЄС знизився до -8.9п (аналітики очікували на рівні -6.2п). Також опубліковано оцінку поточної ситуації в Німеччині: дані засмутили трейдерів і вийшли на рівні -79.4п (минулий показник був на рівні -71.3п).

Враховуючи вищевикладене, ми рекомендуємо у середньостроковій перспективі шортити німецький індекс DAX (DE30) на пробій підтримки 15550п.

Компанія не несе відповідальності за торговельні рекомендації. Торгові рекомендації не є прямим керівництвом до дії.

Аналітичний департамент
xDirect