Головні підсумки тижня. Важливі новини на 11-15.09.2023

понеділок, 11 вересня 2023

З важливого на минулому тижні

Фондовий ринок Китаю знову під тиском. Більшість аналітиків зберігає негативний прогноз щодо китайської економіки. Так, у 2024 році очікується зниження ВВП Китаю до рівня 4.2%, при цьому в поточному році консенсус прогноз становить 4.8% зростання. Минулого тижня вийшли дані щодо експорту та імпорту Китаю, які показали чергове зниження за місяць серпень, на 8.8% та на 7.3% відповідно. Це вказує на слабкість у виробничому секторі та неспрацьовування стимулюючих заходів.

На зміцнення американського долара продовжують впливати дані щодо інфляції PCE (базовий ціновий індекс витрат на особисте споживання), які вийшли ще позаминулого тижня. Так, показник вийшов на рівні 4.2% річних/0.2% за липень. Якщо подивитися на внутрішню структуру інфляції, так званий індикатор Пауелла (дані PCE без урахування енергії та житла), на який уважно звертають увагу члени ФРС, то можна помітити його прискорення у липні до +0.5% м/м (максимум за пів року) та 4.7 % р/р, що посилює "яструбиний" настрій ФРС з ГКП.

У четвер вийшли дані щодо ринку праці США. Так, кількість первинних заявок на допомогу з безробіття виявилася на рівні 216К (прогноз був на рівні 234К), що, своєю чергою, допомагає долару зростати.

Враховуючи вищевикладене, ми рекомендуємо у короткостроковій перспективі шортити валютну пару EUR/USD з ціллю 1.0600-1.0500, а також рекомендуємо продовжувати працювати на зниження китайського фондового індексу Shanghai Composite (CHNComp).

З важливого на цьому тижні

Середа
- Великобританія, ВВП (м/м) (липень)
- США, Індекс споживчих цін (ІСЦ) (р/р) (серп)
- США, Запаси сирої нафти

Четвер
- Єврозона, Рішення щодо процентної ставки (вересень)
- США, Число первинних заявок на отримання допомоги з безробіття
- США, Базовий індекс роздрібного продажу (м/м) (серпень)
- США, Індекс цін виробників (PPI) (м/м) (серпень)
- США, Обсяг роздрібного продажу (м/м) (серпень)
- Єврозона, Пресконференція ЄЦБ

Компанія не несе відповідальності за торговельні рекомендації. Торгові рекомендації не є прямим керівництвом до дії.

Аналітичний департамент
xDirect