Слабкий ВВП Швейцарії може відправити пару USD/CHF на 0.9000

четвер, 07 вересня 2023

Цього тижня тиск на франк спровокував вихід слабких даних щодо ВВП Швейцарії за другий квартал. Так, ВВП вийшов на рівні нульової динаміки "приросту", при цьому аналітики очікували зростання на 0.1%. Якщо оцінювати відповідне значення у річному обчисленні, то тут зростання склало 0.5% (попередній показник був на рівні 1.5%). Таким чином, швейцарська економіка на порозі рецесії: якщо в наступному кварталі підтвердиться подальше зниження ВВП, це, своєю чергою, може негативно вплинути на франк.

На зростання пари USD/CHF також впливає зміцнення американського долара, якому сприяв вихід минулого тижня даних інфляції PCE (базовий ціновий індекс витрат на особисте споживання). Так, показник вийшов на рівні 4.2% річних/0.2% за липень. Якщо подивитися на внутрішню структуру інфляції, так званий індикатор Пауелла (PCE: дані без урахування енергії та житла), на який уважно звертають увагу члени ФРС, то можна помітити його прискорення у липні до +0.5% м/м (максимум за пів року) та 4.7% р/р, що посилює "яструбиний" настрій ФРС з ДКП.

Враховуючи вищевикладене, ми рекомендуємо у найближчій середньостроковій перспективі купувати валютну пару USD/CHF з ціллю 0.9000 та вище.

Компанія не несе відповідальності за торговельні рекомендації. Торгові рекомендації не є прямим керівництвом до дії.

Аналітичний департамент
xDirect