Народний банк Китаю несподівано понизив процентну ставку

вівторок, 15 серпня 2023

За словами анонімних джерел, сьогодні вранці агентство Reuters повідомило, що великі банки Китаю продавали долари США (USD) і конвертували їх у китайський юань (CNY). Раніше ЦБ Китаю несподівано для всіх аналітиків понизив відсоткову ставку MLF на 15 б.п. і тим самим підштовхнув валютну пару USDCNY до нових максимумів.

Нагадаємо, минулого тижня в Китаї було зафіксовано дефляцію. Дефляція - процес, що свідчить про зниження рівня цін на товари та послуги у країні і є індикатором, протилежним інфляції. Наявність дефляції сигналізує про те, що справи в економіці йдуть погано.

Проти юаня зіграв і вихід поганих фундаментальних показників за липень. Так, дані з роздрібних продажів показали зростання на 2.5% (місяцем раніше зростання склало 3.1%), а дані з промислового виробництва минулого місяця зросли на 3.7% проти 4.4% місяцем раніше. На додаток до цього припинення публікації показників безробіття серед молоді підштовхує трейдерів сумніватися в розвитку економіки країни.

Враховуючи вищевикладене, ми рекомендуємо у найближчій перспективі працювати на ослаблення китайського фондового індексу Shanghai Composite (CHNComp) та, відповідно, зміцнення валютної пари USDCNY.

Компанія не несе відповідальності за торговельні рекомендації. Торгові рекомендації не є прямим керівництвом до дії.

Аналітичний департамент
xDirect