Споживча інфляція у США пригальмувала

п'ятниця, 11 серпня 2023

Вчора вийшли дані щодо інфляції в США за липень. Згідно з відповідними фундаментальними показниками зростання склало 0.2% м/м, базова інфляція додала аналогічно 0.2%, а в річному еквіваленті інфляція зупинилася на позначці 3.2% (аналітики чекали 3.3%).

Щодо окремих показників, то цифри наступні. Товари без енергії та харчових продуктів пішли у негативну зону -0.3% м/м (дефляційні). Дані послуг показали зростання на 0.3% м/м, а ось послуги без урахування енергії додали аж на цілих 0.4% м/м.

Враховуючи факт уповільнення агресивного зростання інфляції, ФРС швидше не підійматиме ставки у вересні поточного року. При цьому боротьба з інфляцією ще не закінчена, оскільки попри те, що частина місячних інфляційних показників йдуть згідно з очікуваннями ФРС, деякі з них поки що перебувають у сильному висхідному тренді (особливо стосується сектору послуг).

Не забуваємо й про хиткість в економіці: дорогий капітал через високі ставки ФРС є основним сигналом, що фондові ринки в середньостроковій перспективі будуть падати.

Враховуючи вищевикладене, ми рекомендуємо у найближчій перспективі працювати на ослаблення фондових індексів SP500 та NASDAQ.

Компанія не несе відповідальності за торговельні рекомендації. Торгові рекомендації не є прямим керівництвом до дії.

Аналітичний департамент
xDirect