Ринок праці США. Фондові індекси під тиском

п'ятниця, 04 серпня 2023

З початку поточного тижня було опубліковано низку звітів з економіки США:
- звітувало Бюро статистики праці США, показавши зростання відкритих вакансій за червень до 9.58 млн (проти 9.82 млн у травні);
- індекс PMI у виробничій сфері від ISM зріс до 46.4 з 46 у липні, але все одно поки ми знаходимося в зоні стагнації (нижче за відмітку 50 вважається стагнуючим показником);
- зайнятість у приватному секторі США від ADP у липні зросла на 324К проти очікування аналітиків у +189К;
- Індекс PMI для сфери послуг від ISM показав зниження з 53.9 до 52.7.

Також на початку тижня американська міжнародна рейтингова агенція Fitch знизила кредитний рейтинг уряду США на один пункт, з рівня AAA до AA+, що змусило активізуватися ведмедям на фондовому ринку.

Сьогодні трейдери з нетерпінням чекають на вихід даних з американського ринку праці: безробіття та NFP. Згідно з очікуваннями аналітиків американська економіка створила 200К робочих місць у несільськогосподарському секторі за липень (проти 209К у червні), а рівень безробіття перебуває на рівні 3.6%. Якщо фактичні дані виявляться вищими за очікування, це, своєю чергою, стимулюватиме ФРС дотримуватися жорсткої ГКП і чинитиме тиск на фондові індекси.

Враховуючи вищевикладене, ми рекомендуємо найближчим часом продовжувати працювати на ослаблення фондового індексу SP500.

Компанія не несе відповідальності за торговельні рекомендації. Торгові рекомендації не є прямим керівництвом до дії.

Аналітичний департамент
xDirect