EUR/USD далі чекає падіння

середа, 14 вересня 2022

Євро продовжує активно знижуватись проти американського долара на тлі реакції трейдерів на вихід даних по інфляції в США. Так, згідно з опублікованими даними, базова інфляція в серпні досягла позначки 6,3% проти 5,9% у липні, показавши цим новий максимум за кілька десятків років. Це спровокувало зміцнення долара та, відповідно, обвал інших основних валют, зокрема і європейської валюти. Продовження зростання рівня інфляції у США підтверджує проблеми в американській економіці та дедалі більше ускладнює досягнення цільового інфляційного орієнтира ФРС на рівні 2%.

На даний час трейдери та інвестори в очікуванні третього під ряд підвищення процентної ставки ФРС на 0,75%, що, відповідно, підвищить її поточний діапазон до 3,0-3,25%. У світлі останніх даних щодо інфляції деякі експерти не виключають підвищення ставки на наступному засіданні ФРС на всі 100 базисних пунктів. Так, інструмент CME Group FedWatch Tool показує, що ринки оцінюють 34% можливість підвищення відсоткової ставки ФРС на 1% на наступному засіданні ФРС, яке відбудеться 21 вересня. При цьому до виходу звіту щодо інфляції можливість підвищення ставки обмежувалася трейдерами позначкою 0,75%.

Підвищення процентної ставки ФРС на засіданні наступної середи на 1% надасть неминучу підтримку американському долару, а це, своєю чергою, спровокує обвал інших валют (зокрема євро), а також фондових індексів (зокрема індексу SP500). Енергетична криза, що посилюється, а також майбутня світова рецесія підтверджують такий сценарій розвитку подій. На тлі цього рекомендуємо у середньостроковій перспективі працювати на зниження валютної пари EUR/USD, а також фондових індексів, зокрема індексу SP500.

Компанія не несе відповідальності за торговельні рекомендації. Торгові рекомендації не є прямим керівництвом до дії.

Аналітичний департамент
xDirect