EUR/CHF: перспективи пари перед засіданням ЦБ Швейцарії

четвер, 22 червня 2023

Сьогодні відбудеться засідання ЦБ Швейцарії з приводу подальшої монетарної політики й більшість аналітиків схиляються до того, що банк і далі дотримуватиметься «яструбиної» політики й підвищить ставку на 0.25%, до позначки 1.75%.

Водночас деякі аналітики припускають, що ставку сьогодні не підвищать, залишивши на тому ж рівні 1.50%. На їхню думку, банк Швейцарії повторить дії ФРС і підвищить ставку вже на наступному засіданні. Проте багато що залежить від подальшої економічної ситуації в країні.

Нагадаємо, інфляція у Швейцарії з минулого року залишається вищою за цільовий коридор ЦБ в 0.0%-2.0%. Дані з ринку праці трохи погіршилися, безробіття за травень зросло на 0.1%, досягнувши позначки 2.0% (88,076 тис. безробітних).

Таким чином, враховуючи фундаментальну невизначеність результатів засідання ЦБ Швейцарії, а також взявши до уваги той факт, що ЦБ Єврозони наразі веде агресивну політику, є шанси припустити, що ставку сьогодні залишать на колишньому рівні й це може послабити франк і зміцнити валютну пару EUR/CHF.

Компанія не несе відповідальності за торговельні рекомендації. Торгові рекомендації не є прямим керівництвом до дії.

Аналітичний департамент
xDirect