ЦБ Австралії та Канади підняли ставки. Чого чекати від ФРС?!

четвер, 08 червня 2023

Поточний торговий тиждень ознаменувався підвищенням відсоткових ставок центральними банками Австралії та Канади.

Так, австралійський регулятор підвищив ключову процентну ставку на 0.25%, досягнувши таким чином позначки 4.10%. Відповідне рішення було ухвалено банком Австралії у рамках боротьби з високою інфляцією, яка на сьогодні становить 7%. У перспективі регулятор має намір посилити ГКП з метою збити споживчі ціни до діапазону 2-3%.

Своєю чергою, вчора на засіданні банк Канади повторив дії колег з Австралії й підвищив базову процентну ставку на аналогічні 0.25%, до позначки в 4.75%. Подібне підвищення визначило ключову відсоткову ставку Канади на найвищому рівні за останні 22 роки.

Як бачимо, австралійський та канадський регулятори вирішили діяти агресивно та посилюють ГКП. Чи означає це, що незабаром і ФРС піде слідом за своїми колегами? Показники індикатора CME FedWatch Tool визначають ймовірність підвищення ставки американським регулятором на найближчому засіданні 13-14 червня на рівні 33% (на початку тижня цей показник дорівнював 18%), що вказує на явну напруженість на ринку серед трейдерів.

Таким чином, враховуючи можливість підвищення ставки ФРС на найближчому засіданні, ми рекомендуємо продовжувати працювати на зміцнення долара стосовно таких валют, як EUR та CHF.

Компанія не несе відповідальності за торговельні рекомендації. Торгові рекомендації не є прямим керівництвом до дії.

Аналітичний департамент
xDirect