Інфляція в США: куди піде індекс SP500?!

середа, 10 травня 2023

Сьогодні о 12:30 GMT всі трейдери чекають на вихід даних щодо інфляції в США. Згідно з консенсусом прогнозом аналітиків, інфляція за квітень очікується на рівні 5% р/р.

Якщо дані по інфляції вийдуть нижче 5% р/р, це дозволить голові ФРС Джерому Пауеллу вести мову про "перемогу над інфляцією", що, своєю чергою, дасть можливість "утихомирити" агресивну ГКП і в найближчій перспективі не підвищувати процентну ставку. Але якщо інфляція прискориться, це спровокує зростання долара і продаж акцій на фондовому ринку, оскільки трейдери чекатимуть на підвищення ставок у червні.

Важливим фактором, який продовжує чинити тиск на фондовий ринок, є дані щодо 722 банків США, які раніше повідомили про нереалізовані збитки, що перевищують 50% від свого капіталу. З огляду на це трейдери не бачать потенціалу для можливого процвітання в економічному секторі США у найближчому майбутньому.

Таким чином, враховуючи проблеми в банківському секторі та технічну картину, ми рекомендуємо продовжувати працювати на зниження фондового індексу SP500 нижче відмітки 4200п у довгостроковій перспективі.

Компанія не несе відповідальності за торговельні рекомендації. Торгові рекомендації не є прямим керівництвом до дії.

Аналітичний департамент
xDirect