Трейдери чекають на звіти ТОП банківських гігантів

п'ятниця, 14 квітня 2023

Спочатку проаналізуємо інфляційні показники, які вийшли цього тижня. Так, згідно з опублікованими в середу даними щодо індексу споживчих цін, інфляція в США знизилася в березні до 5%, з 6% місяцем раніше. При цьому очікування аналітиків обмежувалися позначкою 5,2%.

Таке зниження рівня інфляції є позитивним сигналом для ринку акцій США та для ведмедів по долару. Це підтвердили економісти Erste Group Research та висловили думку, що у перспективі ФРС знизить відсоткові ставки раніше, ніж це зробить ЄЦБ. Такий розклад подій служить лонговим сигналом для валютної пари EUR/USD.

Але якщо подивитися на показник річної динаміки основних «базових» індексів, він все ще знаходиться вище позначки 6,5% у річних. Звичайно, з метою "збити" базову інфляцію ФРС прагне й надалі посилювати ГКП. Нагадаємо, наступне засідання ФРС заплановано на 3 травня, до виходу звіту з інфляції за квітень. Але ситуація трохи ускладнилась через проблеми у банківському секторі.

Ще одна ключова подія цього тижня – звіт трьох гігантів банківського сектору: JPMorgan Chase, Wells Fargo та Citigroup. Найважливіший квартальний звіт залишається за банком JPMorgan Chase, це гігант американського банківського сектора і він дасть відповіді на багато питань інвесторів.

Якщо говорити про консенсус прогноз аналітиків стосовно звітів, то вони не такі позитивні, як минулого кварталу. Агресивна ГКП ФРС відібрала частку прибутку у банків. Аналітики очікують, що в майбутньому звітному сезоні компанії, що входять до складу індексу SP500, в середньому покажуть зниження прибутку на 6,8% річних, що стане найгіршим показником з часів другого кварталу 2020 року.

Таким чином, враховуючи технічну картину та фундаментальні передумови, ми рекомендуємо працювати на зростання валютної пари EUR/USD та скорочення довгих позицій по фондовому індексу SP500.

Компанія не несе відповідальності за торговельні рекомендації. Торгові рекомендації не є прямим керівництвом до дії.

Аналітичний департамент
xDirect