Трейдери в очікуванні виходу даних по інфляції США

вівторок, 14 березня 2023

Інфляційні очікування аналітиків щодо ІСЦ знизилися і впали до п'ятитижневого мінімуму. Нагадаємо, річна інфляція в США в січні склала 6,4%, згідно з очікуваннями аналітиків відповідний показник у лютому покаже зниження до 6%.

Президент США Джо Байден під час свого вчорашнього виступу повідомив, що після краху Silicon Valley Bank та Signature Bank американським платникам податків не доведеться сплачувати втрати. Попри те, що ФРС запустила мікро допомогу для додаткової підтримки ліквідності банків США в сумі $25 млрд, це не зможе надати потрібну підтримку банкам, які потребують значно більших вливань.

Криза у банківському секторі розпочалася і це факт. Чи чекає на нас ефект "доміно" в банківському секторі у 2023 році? Питання залишається відкритим, але перспективи не подають надій. Якщо сьогоднішні дані щодо інфляції вийдуть вище за очікування аналітиків, це продовжить чинити тиск на ФРС і регулятор буде змушений і надалі проводити жорстку монетарну політику. Виходячи з цього, а також з огляду на технічну картину, ми рекомендуємо працювати на зниження фондових індексів США та Європи у середньостроковій перспективі.

Компанія не несе відповідальності за торговельні рекомендації. Торгові рекомендації не є прямим керівництвом до дії.

Аналітичний департамент
xDirect