Головні підсумки попереднього тижня. Важливі новини

понеділок, 23 січня 2023

З важливого на тижні, що минув. Ринки вагаються на тлі невизначеності подальших дій ФРС: чи буде ФРС пом'якшуватися (після зниження інфляції)? Риторика членів ФРС із цього приводу вкрай песимістична і більшість виступає за зростання ставок вище за 5%, чого ринок не закладає. Крім того, віра трейдерів "похитнулася" після виходу низки економічних показників.

Долар та золото. Роздрібні продажі у США у грудні знизилися на 1,1% (після зниження на 1% місяцем раніше). Обсяг промислового виробництва знизився на 0,7%, консенсус прогноз був -0,1%. Макродані, що вийшли, дали надію трейдерам на те, що надалі Федрезерв швидше відмовиться від підвищення відсоткових ставок. За таких сценаріїв ми рекомендуємо купувати золото з ціллю $2000 та працювати на зниження американського долара.

Євро. Минулого тижня в четвер Клаас Кнот, член керівної ради ЄЦБ, допустив можливість підвищення ставки на 0,5% на наступному засіданні в лютому на тлі інфляції, що зростає в Єврозоні. Отже, бики по євро сформували хорошу відкатну підтримку в районі 1,0870.

Фондовий ринок США. Компанія Netflix Inc. (NFLX) опублікувала фінансовий звіт за 4 квартал 2022 року. Звіт показав, що Netflix Inc. зберігає своє лідерство серед сервісів потокового мовлення. Платні передплати: 231 млн користувачів. Виторг досяг $7,85 млрд проти прогнозів аналітиків у $7,84 млрд. Акції компанії показали в п'ятницю гарне зростання після виходу звіту, що підтримало й широкий ринок: індекси SP500 і NASDAQ.

З важливого на цьому тижні. У понеділок, 23 січня, у Китаї та Гонконгу немає торгів у зв'язку зі святкуванням Китайського Нового року (23-25 січня). У четвер, 26 січня, очікується вихід даних щодо ВВП США, до яких варто уважно придивитися. Можливо, буде закладено імпульс, який як фундаментально, так і технічно задасть новий тренд на ринку.

Компанія не несе відповідальності за торговельні рекомендації. Торгові рекомендації не є прямим керівництвом до дії.

Аналітичний департамент
xDirect