Ведмеді атакують на тлі засідання ФРС і в передчутті Nonfarm payrolls

четвер, 03 листопада 2022


Жовтень виявився періодом корекцій на ринках, але вже з початку поточного місяця ринки показали імпульсні рухи у бік своїх основних тенденцій: ведмеді зайняли активні позиції по фондових індексах, а бики продовжили впевнено купувати американську валюту. Тригером для таких рухів послужило рішення щодо процентної ставки ФРС у середу. Як і очікувалося, регулятор підвищив ключову процентну ставку на 0.75% і при цьому заявив про можливе її підвищення і на наступних засіданнях ФРС, чим спровокував імпульсні розвороти ринків після жовтневого корекційного затишшя. Крім того, на засіданні Пауелл заявив, що ставки в США досягнуть максимуму на вищому рівні, ніж цього раніше очікувалося.

Наступною важливою подією цього тижня є вихід у п'ятницю даних щодо Nonfarm payrolls. Очікування аналітиків щодо кількості створених нових робочих місць вказують на доволі хороший ринок праці. Очікується, що в жовтні в економіці США було створено 200 тис. нових робочих місць, що менш як 263 тис., створених у вересні. Рівень безробіття очікують на позначці 3,6%, що трохи вище за аналогічний показник за вересень. Звіт щодо зайнятості вище очікувань посилить думку щодо агресивних темпів підвищення процентної ставки ФРС на наступному засіданні, що призведе до подальшого падіння на фондовому ринку. Дані гірші за очікування, можливо, охолодять політику ФРС і ми побачимо локальне корекційне зростання індексу SP500.

Враховуючи вищевикладене, зокрема, виходячи з яструбиного настрою ФРС, а також спираючись на технічні передумови, ми рекомендуємо в середньостроковій перспективі працювати на зниження фондових індексів (SP500, DAX, NASDAQ, Dow Jones), а також зростання американського долара.

Компанія не несе відповідальності за торговельні рекомендації. Торгові рекомендації не є прямим керівництвом до дії.

Аналітичний департамент
xDirect