Трейдери в очікуванні на рішення ЄЦБ щодо процентної ставки

четвер, 27 жовтня 2022

Сьогодні фінансовий світ у передчутті виходу одного з найважливіших фундаментальних показників по Єврозоні: рішення ЄЦБ щодо процентної ставки. Очікується, що європейський центробанк підвищить сьогодні відсоткову ставку на 0,75% і, на думку багатьох аналітиків, цей факт лише сприятиме прискоренню процесу настання рецесії в Європі.

На цей час валютна пара EUR/USD продовжує розвивати локальну лонгову динаміку і торгується трохи вище за рівень паритету. Але більшість учасників ринку таке зростання обґрунтовують лише технічними передумовами, визначаючи ослаблення долара як локальну корекцію щодо основної лонгової тенденції. Такий настрій трейдерів та інвесторів обумовлений насамперед побоюваннями негативного впливу агресивних темпів посилення грошово-кредитної політики ФРС. Слабші, ніж очікувалося, дані щодо споживчої довіри та ділової активності у промисловому секторі США підтвердили ці побоювання. Так, згідно з консенсус-прогнозом Reuters, на наступному засіданні ФРС має намір підвищити ключову процентну ставку на 75 б.п. та ще на 50-75 б.п. у грудні. З огляду на це, з фундаментальної точки зору американський долар продовжуватиме утримувати свій статус одного з найвпевненіших та найпривабливіших активів.

Враховуючи вищевикладене, а також той факт, що Єврозона знаходиться на порозі рецесії на тлі енергетичної кризи, що посилюється, активного зростання рівня інфляції та критичного падіння ділової активності у сфері послуг і промисловості, ми рекомендуємо в середньостроковій перспективі працювати на зростання американського долара та ослаблення валютної пари EUR/USD, не виключаючи при цьому локальну корекцію по євро на північ.

Компанія не несе відповідальності за торговельні рекомендації. Торгові рекомендації не є прямим керівництвом до дії.

Аналітичний департамент
xDirect