Трейдери в очікуванні даних щодо інфляції в США

четвер, 13 жовтня 2022

Головна подія цього тижня - публікація сьогодні о 15:30 даних щодо індексу споживчих цін. Очікується, що інфляція знизилася з 8,3% у серпні до 8,1% у вересні, а базове значення індексу зросло з 6,3% до 6,5%.

Попри те, що падіння за останній час цін на енергоносії (нафту, бензин) трохи пом'якшило екстремально високий рівень ІСЦ, який спостерігався цього літа, тиск на інфляцію продовжують чинити запізнювальні дані щодо цін на житло та його оренду. Досить сильний вересневий звіт із зайнятості вплинув на те, що на цей час трейдери та інвестори закладають у котирування 81% ймовірність чергового підвищення відсоткових ставок на 0,75% на наступному засіданні FOMC у листопаді.

Згідно з новими опублікованими даними опитувань ФРБ Нью-Йорка, інфляційні очікування в США продовжують зростати та в найближчі 3 роки прогнозують інфляцію на рівні 2,91% (раніше опитування показувало 2,76%). Враховуючи це, найближчим часом ми рекомендуємо працювати на зростання американського долара та зниження фондових індексів, зокрема індексів SP500, Dow Jones, DAX.

Компанія не несе відповідальності за торговельні рекомендації. Торгові рекомендації не є прямим керівництвом до дії.

Аналітичний департамент
xDirect