Nonfarm payrolls: хороші дані спровокують обвал фондового ринку

п'ятниця, 07 жовтня 2022

Вересень був атакований продавцями через агресивну політику ФРС. З початку поточного місяця покупці зайняли активну позицію на ринку, але в середу, після хороших даних від ADP по зайнятості у приватному секторі, ринки охололи. Як відомо, хороший ринок праці спонукає ФРС до агресивного підвищення ставок.

Очікування аналітиків щодо кількості створених нових робочих місць вказує на доволі сильний ринок праці. Очікується, що у вересні в економіці США було створено 250 тис. нових робочих місць, що менше ніж 315 тис., створених у серпні. Рівень безробіття очікують без змін, на рівні 3,7%.

Більшість аналітиків вважає, що Федрезерв своїми діями веде економіку США до рецесії. Так, наприклад, у понеділок вийшли дані щодо індексу ISM, які показали зниження з 52,8 у серпні до 50,9 у вересні. Попри це глава ФРС заперечує ймовірність майбутньої рецесії, спираючись на дуже добрі показники ринку праці за останні пів року.

Сьогоднішній звіт із зайнятості вище очікувань посилить думку щодо агресивних темпів підвищення процентної ставки ФРС у листопаді, що призведе фондовий ринок до подальшого падіння. Дані гірші за очікування, можливо, охолодять політику ФРС і ми побачимо короткострокове зростання індексу SP500.

Компанія не несе відповідальності за торговельні рекомендації. Торгові рекомендації не є прямим керівництвом до дії.

Аналітичний департамент
xDirect