Сьогодні вирішиться доля SP500 та долара

середа, 27 липня 2022

На поточному тижні вся увага інвесторів прикута до рішення ФРС щодо відсоткової ставки. Відповідно до очікувань, сьогодні ми побачимо підвищення процентної ставки на 0.75% до рівня 2.25-2.50%. Згідно з опитуванням Reuters, такого розкладу подій очікують 98 зі 102 економістів і в позитивному результаті це поверне ставку на допандемійний рівень і наблизить її до рівня, який ФРС розглядає як "нейтральний", що не стимулює економіку.

На цей час варіант підвищення ставки на 0.75% вже закладений у ринок (baked in the cake). Ключовими будуть подальші рішення ФРС, наскільки агресивно вона діятиме в перспективі, тобто на найближчому засіданні у вересні. У разі продовження посилення жорсткості політики ймовірність рецесії, можливість якої нині становить 60%, збільшуватиметься. Варто зазначити, що насправді з початком підвищення відсоткових ставок ФРС у березні поточного року інфляція лише прискорилася. Як заявляє Bianco Research, інфляція – це проблема, яка найближчим часом не зникне. А це означає, що ФРС і надалі залишиться агресивною на шляху боротьби з інфляцією, що росте, попри збільшення ймовірності рецесії. Парадокс у тому, що поточний інфляційний цикл не схожий на жоден із попередніх. Іншими словами, підвищення ставок регулятором виснажуватиме економіку, але все одно глобально не вплине на зниження рівня інфляції до цільового показника 2%.

Кроки ФРС щодо посилення грошово-кредитної політики та агресивне підвищення процентних ставок для боротьби з інфляцією, швидше за все, закономірно призведуть до рецесії, що, своєю чергою, спровокує зниження фондових індексів, зокрема індексу SP500, у довгостроковій перспективі. Таким чином, враховуючи фундаментальні передумови, а також технічні показники, ми рекомендуємо найближчим часом працювати на зниження індексу SP500 та зміцнення долара.

Компанія не несе відповідальності за торговельні рекомендації. Торгові рекомендації не є прямим керівництвом до дії.

Аналітичний департамент
xDirect