Nonfarm payrolls: чи підтвердяться натяки на рецесію

п'ятниця, 08 липня 2022

Після публікації у середу протоколу засідання ФРС США за червень, який визнав доречність "обмежувальної політики" на тлі збереження підвищеного інфляційного тиску, учасники ринку готуються до ще однієї ключової події поточного місяця - виходу сьогодні звіту про зайнятість у США за червень. Інвестори максимально уважно стежитимуть за тим, як реагує ринок праці в рамках зобов'язання ФРС щодо зайнятості та інфляції.

Очікування аналітиків щодо кількості створених нових робочих місць сигналізують все ще про силу ринку праці. Очікується, що в червні в економіці США було створено 270 000 нових робочих місць, що менше ніж 390 000, створених у травні. Рівень безробіття очікується залишитися на позначці 3,6%, а середній погодинний заробіток у порівнянні з торішнім показником збільшиться на 5%.

Звіт із зайнятості нижче очікувань посилить побоювання щодо можливості рецесії та підтвердить аргументи на користь не настільки агресивних (у порівнянні з останнім підвищенням на 0,75%) темпів підвищення процентної ставки на найближчих засіданнях ФРС.

Компанія не несе відповідальності за торговельні рекомендації. Торгові рекомендації не є прямим керівництвом до дії.

Аналітичний департамент
xDirect