Нафтове ралі напередодні автомобільного сезону в США

середа, 25 травня 2022

Ціни на паливо в США стрімко зростають і за останні декілька тижнів досягли свого рекордного максимума. Найближчим часом ситуація може набрати ще більше обертів у зв'язку зі святкуванням Дня поминання, який в цьому році припадає на 30 травня та традиційно відкриває автомобільний сезон в США. Не виправдали себе побоювання з приводу зниження попиту із-за зростання цін на паливо, адже наразі показник активності автомобілістів в США відображає ріст. А оскільки для забезпечення попиту американських водіїв нафтопереробні заводи змушені збільшувати свою загрузку, аналогічного цінового ралі найближчим часом слід очікувати й стосовно сирої нафти.

На минулому тижні уперше за останні півтора місяця індекс долара показав своє зниження, що стало додатковим стимулом для зростання цін на нафту, адже в період ослаблення долара для власників інших валют сировина знижується в ціні.

Технічний аналіз нафти марки WTI підтверджує фундаментальну картину, вказує на наявність чітко вираженої тенденції до під жаття наверх і сигналізує про готовність биків пробити зону супротиву в районі 111-112. У випадку успішного пробиття та закріплення вище цієї зони відкривається шлях для впевненого руху наверх в район 120-125.

Компанія не несе відповідальності за торговельні рекомендації. Торгові рекомендації не є прямим керівництвом до дії.

Аналітичний департамент
xDirect