Акції Facebook (META) падають на фоні позитивного звіту. Засідання ЄЦБ відправить євро вгору?!

четвер, 26 жовтня 2023

Сильний квартальний звіт компанії Facebook (чистий прибуток склав $11.58 млрд, +164%) показав протилежний рух ціни на акції (-4%), що стало несподіваним для трейдерів та аналітиків. Високі дані щодо збільшення кількості користувачів та зростання продажів реклами перебили негативні очікування стосовно реклами в наступних кварталах.

Сьогодні ж трейдери очікують на засідання ЄЦБ, на якому, швидше за все, буде оголошено про збереження ключової процентної ставки на колишньому рівні 4.5%. На додачу до фундаментальних новин сьогодні вийде порція даних щодо ринку США: ВВП за 3-й квартал, замовлення на товари тривалого користування та показники по первинних заявках на допомогу по безробіттю. Аналітики чекають хороших даних, що пріоритетно підтримає долар і продовжить давити на фондові індекси США.

Враховуючи вищевикладене, ми рекомендуємо продовжувати займати шортову позицію по індексу SP500 (US500) із середньостроковою перспективою та спекулятивно купувати валютну пару EUR/USD вище за ключовий рівень 1.0500.

Компанія не несе відповідальності за торговельні рекомендації. Торгові рекомендації не є прямим керівництвом до дії.

Аналітичний департамент
xDirect